Bezoekers

025568
Bezoekers vandaag : 293
Gisteren : 543

Volkswagen onthult elektrische Bus: ID Buzz

Volkswagen liet meer dan twee decennia geleden al een designstudie zien van een op de oorspronkelijke VW Bus gebaseerde retroversie, de Microbus Concept. In 2011 volgde de Bulli Concept en in 2017 de ID Buzz Concept. Nu is dan eindelijk het productiemodel klaar en hij heet ID Buzz. 

Het blijft qua design een knipoog naar de oorspronkelijke VW Bus van 1950, de T1, maar dat is ook alles. De auto is gebaseerd op het elektrische platform van Volkswagen, waarop ook de ID 3 en ID 4 zijn gebouwd. Dat betekent automatisch dat de basisversie van de ID Buzz achterwielaandrijving heeft. In de bodem is een 82 kWh uu accupakket ingebouwd, waarvan in de praktijk 77 kWh kan worden benut door de 150 pk sterke elektromotor. Volgens de WLTP-norm kan je daar 420 kilometer ver mee komen. Aan boord is een lader voor driefasen wisselstroom (11 kW) en je kunt snelladen tot maximaal 170 kW met gelijkstroom. 

Van de ID Buzz belooft Volkswagen nog meer versies. Er zal een kleiner accupakket leverbaar worden en een groter pakket en er komen versies met een langere wielbasis waarin plaats is voor zes of zeven personen. Voor de liefhebbers van kamperen komt er een California en er zit ook een vierwielaangedreven variant in het vat. Uiteraard komt er naast de versie voor personenvervoer ook een bestelwagen uit.

 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors