Bezoekers

006341
Bezoekers vandaag : 384
Gisteren : 502

Snelheid gaat omlaag in provincie Utrecht

De provincie Utrecht wil de maximumsnelheid op veel wegen omlaag brengen. Uiterlijk in 2040 moet op delen van provinciale wegen  de snelheid worden verlaagd naar 60 kilometer per uur en op alle parallelwegen wordt het 30 kilometer per uur. De Gedeputeerde Staten zijn al akkoord, de Provinciale Staten moeten nog wel instemmen, zo meldt Autoweek.

Op welke trajecten dat precies allemaal gaat gebeuren, is nog niet bekend. Wel is al bekend dat de aanpassingen volgend jaar al beginnen op de N224 van Zeist tot de N227, op de N225 van Rhenen tot de provinciegrens van Gelderland en op de N415 van de N221 tot Hilversum.

Daar blijft het niet bij, want op alle parallelwegen gaat de maximumsnelheid omlaag naar 30 km/h. Tenslotte gaat ook op 86 oversteekplaatsen zonder verkeerslichten of zebrapaden de maximumsnelheid naar 60 km/h in plaats van 80 km/h. Dat gebeurt als eerste bij de 19 gevaarlijkste oversteekplaatsen. Uiterlijk in 2040 moeten alle veranderingen van kracht zijn, zo stelt het provinciebestuur.

Utrecht heeft meerdere doelen met  de snelheidsverlagingen. Zo moet het niet alleen de veiligheid ten goede komen, vooral bij de oversteekplaatsen, maar ook uitstoot en geluidsoverlast verminderen. Het kan niet van de ene op de andere dag worden ingesteld, want er zijn vaak flinke wegaanpassingen mee gemoeid. “Er kan niet slechts worden volstaan met ‘een bordje 60’. Er zijn ingrijpende aanpassingen aan de weg nodig om de lagere snelheid af te dwingen en tegelijk de grote hoeveelheden (vracht)verkeer veilig af te kunnen wikkelen. Daarom worden de aanpassingen uitgevoerd tijdens het geplande groot onderhoud aan de weg. Zo besparen we kosten, beperken we de overlast voor gebruikers en de omgeving en werken we veilig aan de weg”, verklaart het dagelijks provinciebestuur.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors