Porsche test verbrandingsmotor op waterstof

Steeds meer autofabrikanten verkennen de mogelijkheden van waterstof. En niet alleen in een brandstofcel, maar ook voor gebruik in de verbrandingsmotor. Naast BMW, Toyota en Yamaha, is nu ook Porsche bezig de mogelijkheden van een waterstofmotor. 

Het gaat bij Porsche nog wel om een virtuele test, want de motor heeft nog niet gelopen. Er zijn diverse aanpassingen gedaan aan de 4,4 liter biturbo-V8-motor om deze zo efficiënt en krachtig mogelijk te maken. Andere turbo’s moeten de motor in staat stellen om met de dubbele hoeveelheid lucht vergeleken met een benzinemotor te functioneren. Dat is nodig voor een schone verbranding. De energie in de uitlaatgassen is echter geringer, waardoor die turbo’s elektrische ondersteuning nodig hebben. De aangepaste motor zou 600 pk leveren. 

Volgens Porsche is het goed mogelijk om een waterstof-verbrandingsmotor met voldoende vermogen te bouwen en blijven de extra kosten beperkt. Alleen het aangepaste turbosysteem is duurder. Voorlopig bestaan er geen plannen voor de productie van een waterstofmotor.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors