Porsche vandaag naar de beurs

Op de beurs in Frankfurt wordt Porsche vandaag officieel genoteerd. Het is de grootste beursgang in Europa in 20 jaar. De uitgiftekoers is vastgesteld op 82,50 euro. 

De beursgang levert circa 20 miljard euro op, wat betekent dat Porsche zelf circa 80 miljard euro waard is, bijna net zo veel als het moederconcern Volkswagen dat aan de beurs momenteel 82,5 miljard euro waard is. Volkswagen AG, brengt slechts een kwart van Porsche AG naar de beurs, de rest blijft eigendom van Volkswagen AG. Overigens hebben de families Porsche en Piech (schoonfamilie van Porsche), via de holding Porsche SE een controlerende meerderheid van 53 procent in Volkswagen AG, dus linksom of rechtsom heeft de familie Porsche het uiteindelijk voor het zeggen bij het automerk Porsche. Onlangs werd de topman van Volkswagen, Herbert Diess, ook vervangen door de topman van Porsche, Oliver Blume. De invloed van Porsche op de koers van de Volkswagen Group groeit dus ook op dat gebied.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors