Bezoekers

034565
Bezoekers vandaag : 133
Gisteren : 425

Steeds meer mensen kiezen voor automaatrijbewijs

Het rijbewijs waarmee je alleen in auto’s met een automaat mag rijden, groeit gestaag. Zes jaar geleden waren er nog 2.310 mensen die een rijbewijs waarmee ze niet in een auto met handbak mogen rijden, dit jaar zijn het er al bijna 6.300, zo meldt het AD. 

Het totale percentage aan automaatrijbewijzen blijft echter relatief klein, want in een normaal jaar zonder corona halen meer dan 200.000 mensen een rijbewijs, zodat iets meer dan drie procent van de geslaagden niet een in auto met handgeschakelde versnellingsbak mag rijden. Als je praktijkexamen doet in een auto met automaat krijg je een ‘aantekening’ op je rijbewijs: ‘Code 78’. 

Een woordvoerder van het CBR liet weten dat het toenemende aantal automaatrijbewijzen verband houdt met het steeds grotere aandeel auto’s met automaat op de markt. Wellicht heeft ook het gestaag groeiende aantal elektrische auto’s – die doorgaans helemaal geen versnellingsbak hebben – invloed op de trend. 

Uit de slagingspercentages blijkt wel dat mensen die voor een automaatrijbewijs opgaan, minder snel de eerste keer slagen, namelijk slechts 38 procent. Van de kandidaten die voor het eerst opgaan voor een rijbewijs in een handgeschakelde auto, slaagt 52 procent. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors