Prijzen gebruikte auto’s blijven stijgen

De prijzen van gebruikte auto’s zijn het afgelopen jaar flink gestegen en het einde lijkt nog niet in zicht. In februari van dit jaar was de gemiddelde prijs van een occasion op autoscout24.nl 14 procent hoger dan een jaar eerder. Belangrijkste oorzaak is het geringere aanbod aan nieuwe auto’s, dat weer veroorzaakt wordt door het tekort aan computerchips.

Inmiddels drukt ook de oorlog in Oekraïne een zware stempel op de prijzen. Veel merken hebben voor kortere of langere tijd de productie moeten onderbreken omdat er in Oekraïne belangrijke onderdelen worden geproduceerd, zoals bijvoorbeeld voor auto’s. Minder nieuw verkochte auto’s betekent automatisch minder ingeruilde occasions en dus minder aanbod. En die schaarste leidt onherroepelijk tot hogere prijzen. Naar verwachting zal de oververhitting van de markt nog wel even voortduren, want de auto-industrie kan nog steeds niet genoeg nieuwe auto’s produceren.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors