Audi en Porsche stap dichterbij Formule 1

8 april 2022

De Formule 1 is een stapje dichterbij gekomen voor Audi en Porsche. De raad van commissarissen van de Volkswagen Group heeft het groene licht gegeven voor deelname aan de hoogste klasse van de autosport. Vanaf 2026 zullen beide merken afzonderlijk in de Formule 1 mogen uitkomen in de Formule 1.

De beslissing of Audi en Porsche ook echt zullen toetreden tot de Formule 1 is daarmee nog niet genomen, maar de weg ligt nu wel open. Volgens Automobilwoche is Audi in onderhandeling met McLaren over deelname in of overname van het Formule 1 team. Het Beierse merk zou circa een half miljard over hebben om bij McLaren in te stappen. Porsche zou gesprekken voeren met Red Bull over samenwerking en motorleveranties. 

“We zijn in de laatste fase van de evaluatie,” aldus een Audi-woordvoerder tegen Automobilwoche. “De nieuwe regels voor 2026 en volgende jaren zijn nog niet vastgelegd. Het zou moeten voorzien in verregaande veranderingen voor een duurzamere sport, hetgeen een voorwaarde is voor een eventuele toetreding van Audi. Audi Sport is in contact met de FIA om dit te bespreken.”

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u