Bezoekers

003115
Bezoekers vandaag : 321
Gisteren : 474

Slechtste januari voor autoverkopen in de EU ooit

De afgelopen maand was de slechtste januari voor de autoverkopen sinds de EU bestaat. De autoverkopen bleven steken op 682.596 exemplaren, nog eens zes procent minder dan in januari 2021. Dat heeft de ACEA (Europese branchevereniging voor de auto-industrie) bekendgemaakt. 

Als oorzaak voor de slechte cijfers wijst de ACEA naar het tekort aan computerchips. Maar niet alle merken worden even zwaar getroffen en niet alle landen hebben er evenveel last van. Zo werden in Slowakije en Roemenië juist meer nieuwe auto’s verkocht. Ook in Duitsland was er een stijging te noteren. al viel die met 8,5 procent bescheiden uit. Onder de streep waren er meer landen die het slechter deden. Zo werden in Frankrijk en in Italië zo’n 20 procent minder nieuwe auto’s verkocht. 

Tot de meest geteisterde concerns behoort de Stellantis Group, waar de merken Peugeot, Opel en Citroën ruim 15 procent minder auto’s verkochten. Winnaars waren vooral de Koreaanse merken, Hyundai en Kia, waarbij Kia een verkoopstijging van 28,7 procent liet noteren. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors