Raad van State: Rotterdam mag toch benzineauto’s weren

De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Rotterdam toch benzineauto’s van vóór 1 juli 1992 mag weren uit de milieuzone. Eerder had een rechter geoordeeld dat het weren van deze benzineauto’s niet in verhouding staat tot de economische belangen van de eigenaren en het verbod werd daarmee teruggedraaid. De gemeente Rotterdam ging daartegen weer in beroep en nu heeft de Raad van State de gemeente in het gelijk gesteld.

Het is nog niet duidelijk wanneer het weren van oude benzineauto’s uit de milieuzone nu ingaat, want momenteel zijn er nog onderhandelingen gaande over een nieuw gemeentebestuur.
De KNAC is teleurgesteld dat de Raad van State de gemeente in het gelijk stelt. “We zijn een groot voorstander van schone lucht, maar het is in binnen- en buitenland bewezen dat milieuzones niet of nauwelijks tot een verbetering van de luchtkwaliteit leiden”, zo reageert KNAC-directeur Peter Staal. “Daarnaast is de KNAC van mening dat er nu eindelijk eens uniforme regels moeten komen voor milieuzones in Nederland en liefst in heel Europa, om aan die lappendeken aan verschillende regels en eisen een einde te maken.”

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors