Recordwinst Tesla vooral door emissiehandel

De Amerikaanse autofabrikant Tesla is het jaar goed begonnen met een recordwinst en afleverrecord in het eerste kwartaal. Maar de winst van 438 miljoen dollar (363 miljoen euro), komt wel volledig voor rekening de verkoop van emissierechten (518 miljoen dollar) en de handel in Bitcoin (101 miljoen dollar). De waarde van de emissierechten stijgt echter wel naarmate er meer Tesla’s worden verkocht. Het afgelopen kwartaal waren dat er 184.877. 

De productie van auto’s zou Tesla een klein beetje winst hebben opgeleverd als de fabrikant van elektrische auto’s niet een bedrag van 299 miljoen dollar aan Elon Musk had betaald. Die betaling maakt deel uit van een omstreden compensatie-overeenkomst met Musk. Overigens is het afgelopen kwartaal het zevende opeenvolgende kwartaal dat Tesla zwarte cijfers schrijft. 

De omzet van Tesla steeg in het eerste kwartaal naar 10,4 miljard dollar, fors meer dan het laatste kwartaal van vorig jaar, toen er 6 miljard werd omgezet. De goede cijfers zijn volgens Elon Musk te danken de Model 3, die volgens hem de ‘bestverkopende luxe sedan is ter wereld’. 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors