Bezoekers

034536
Bezoekers vandaag : 104
Gisteren : 425

Rekenkamer: in veel EU-landen te weinig laadpalen

De ontwikkeling van laadinfrastructuur voor elektrische auto’s blijft in veel Europese landen nog duidelijk achter. Dat constateert de Europese Rekenkamer, die de Europese Commissie oproept om snel met een plan te komen om de achterstand in te halen.

De EU-financiering is tot dusver ongecoördineerd en het ontbreekt aan een samenhangend totaalconcept, zo laat de rekenkamer weten. Om het doel van een miljoen oplaadpunten op het continent tegen 2025 te bereiken, zouden er volgens de rekenkamer 3.000 oplaadpunten per week moeten worden geïnstalleerd. Er zijn momenteel ongeveer 250.000 oplaadpunten. 69 procent van de oplaadpunten bevindt zich in slechts drie landen: Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Hildegard Müller, voorzitter van het samenwerkingsverband van autofabrikanten (VDA), heeft reeds gereageerd. “De waarschuwing van de Europese Rekenkamer is een wake-up call voor het Europese beleid.” De EU-Commissie moet nu met een plan komen voor de uitbreiding van de oplaadinfrastructuur in heel Europa, zei ze. Müller: “Zonder een snelle uitbreiding van de oplaadmogelijkheden in alle EU-landen, zullen we in 2050 geen klimaatneutrale mobiliteit bereiken.” Müller had er in de afgelopen weken al meermaals op gewezen dat naast de industrie ook de politiek haar bijdrage moet leveren.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors