Prominente rol voor DAF Museum op Koningsdag

Koning Willem Alexander rijdt met Prinses Amalia in DAF Kini

Op Koningsdag, die dit jaar in Eindhoven wordt gevierd, is er een prominente rol weggelegd voor DAF. Met een zogenaamde Mobility Karavaan wordt een kijkje gegeven in het verleden en naar de toekomst. Koning Willem Alexander zal samen met zijn oudste dochter Prinses Amalia vooraan meerijden in de Mobility Karavaan in de Koninklijke DAF Kini met kenteken AA 98, nadat Geert Vermeer, directeur van de DAF Museum in Eindhoven, hen de sleutels heeft overhandigd.

De DAF Kini is een speciale strandauto en werd door de Italiaanse ontwerper Giovanni Michelotti ontworpen op basis van de Daffodil. De DAF Kini heeft een 750 cm3 luchtgekoelde boxermotor en de bekende Variomatic transmissie (het ‘pientere pookje’). De auto werd bij de geboorte van Willem-Alexander aangeboden aan de Koninklijke Familie en was jarenlang in gebruik bij het buitenverblijf in Italië. 

In de Mobility Karavaan rijden naast de DAF Kini nog vijf andere voertuigen van DAF mee, waaronder de allereerste DAF 600, die van de productieband liep. Deze auto werd in 1959 aangeboden aan de toenmalige voorzitter van de KNAC, Jhr. Smits van Oyen. 

DAF 600

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors