Bezoekers

008732
Bezoekers vandaag : 6
Gisteren : 1131

Europese automarkt groeit flink in maart

In maart werden in de Europese Unie aanzienlijk meer nieuwe auto’s geregistreerd dan in maart 2020. Er werden 1.062.446 nieuwe auto’s geregistreerd, 87,3 procent meer dan dezelfde maand vorig jaar toen de coronacrisis begon. 

Vergeleken met een 2019 blijven de verkopen echter nog ver achter, want toen weden er nog 1,79 miljoen nieuwe auto’s verkocht, een getal dat al 3,9 lager was dan maart 2018. Toch is er sprake van een lichtpuntje, want ten opzichte van januari en februari van dit jaar is er een duidelijk stijgende lijn zien. En ten opzichte van vorig jaar zijn er in het eerste kwartaal 3,2 procent meer auto’s verkocht. 

Met uitzondering van Nederland zijn de automarkten in alle EU-landen vorige maand gegroeid. De vier grootste automarkten in de EU lieten ook de sterkste stijgingen optekenen: Italië deed het het best met een plus van 497 procent, gevolgd door Frankrijk met een plus van 192 procent en Spanje met een groei van 128 procent. In Duitsland bedroeg de stijging iets minder dan 36 procent, hoewel de automarkt hier over het gehele kwartaal bezien nog steeds meer dan tien procent achterblijft bij het voorgaande jaar.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors