Bezoekers

024215
Bezoekers vandaag : 377
Gisteren : 483

Nederlanders maakten minder kilometers in 2020

Het zal vermoedelijk niemand verbazen, maar in het coronajaar 2020 hebben Nederlanders een derde minder gereisd dan in een normaal jaar. Het aantal gereisde kilometers bedroeg 9.129. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder 3.000 Nederlanders. 

Normaal reist de Nederlanders per jaar zo’n 13.650 kilometer, maar vanwege de reisbeperkingen en het thuiswerken was dat dus een stuk minder. De auto neemt de meeste kilometers voor zijn rekening, namelijk 61 procent. Dan volgt de fiets met 15 procent en het openbaar vervoer tekende voor 11 procent van de kilometers. Naar verwachting zal het aandeel van het openbaar vervoer stijgen als corona voorbij is. 

Over geheel 2020 gaven Nederlanders 1.865 euro uit aan zakelijke en privé reiskosten. Hieronder vallen uitgaven om vervoermiddelen te kunnen gebruiken (brandstof, verzekering, onderhoud), maar ook uitgaven aan abonnementen of vervoersdiensten. De totale geschatte uitgaven van Nederlanders liggen hiermee voor 2020 op ruim 26 miljard euro (exclusief de aanschaf en afschrijving vervoermiddelen). 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors