Roetfiltertest voor diesels bij APK gaat niet door

De Tweede Kamer heeft het plan van de regering om een roetfiltertest in te voeren voor dieselauto’s tijdens de APK, tegengehouden. Een meerderheid stemde voor een motie van VVD-kamerlid Remco Dijkstra om deze test niet op te nemen in de APK, zo meldt BNR.

De regenring was van plan om de roetfiltertest met ingang van 2021 of 2022 in te voeren. Een filter dat te weinig deeltjes opvangt dient te worden gereinigd of vervangen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) schatte vorig jaar nog dat tussen de 100.000 en 125.000 dieselauto’s rondrijden met een niet goed werkend roetfilter. 

Remco Dijkstra schrok van die cijfers en diende daarom de motie in. Hij zet in op een andere aanpak, die zijns inziens niet in één klap zo’n grote groep Nederlanders op kosten jaagt. “Beter is het om een Europese invoering van de APK-test te realiseren. Daar moet de staatssecretaris op inzetten. Luchtkwaliteit houdt zich immers niet aan grenzen en zoveel mensen op dit moment duperen is echt ‘overdone’. Geef ze wat tijd en/of alternatief”, zo liet Dijkstra op Twitter weten.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors