Bezoekers

025586
Bezoekers vandaag : 311
Gisteren : 543

Nederland telt 9 miljoen personenauto’s

Nederland telt sinds kort 9 miljoen personenauto’s. Afgelopen maand werd die grens overschreden. 35 jaar geleden had het wagenpark nog de helft van deze omvang. Dat blijkt uit cijfers van Bovag en RDC die in De Telegraaf zijn gepubliceerd.

In 2011 werd de barrière van 8 miljoen personenauto’s doorbroken. En de groei zet volgens de Bovag door omdat in deze coronaperiode de behoefte aan individueel vervoer grote is. Bovendien neemt buiten de grote steden het aanbod aan openbaar vervoer af en de afstand tot voorzieningen als scholen, verenigingen en winkels toe, zo analyseert de Bovag. 

Het wagenark van personenauto’s bestaat uit 7,2 miljoen benzineauto’s en 1,1 miljoen diesels. Het aandeel elektrische auto’s is nog klein maar verdubbelde in ee jaar tijd wel van 75.196 naar 153.312 auto’s. De laatste tijd is bijna een kwart van de nieuwe auto’s die verkocht worden en elektrische exemplaar, wat deels veroorzaakt wordt door aankoopsubsidies voor particulieren en fiscale begunstiging voor zakelijke rijders. De overheid streeft ernaar om in 2030 alleen nog maar nieuwe auto’s zonder CO2-uitstoot toe te laten. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors