RX-7 Club

Bevriende merkenclubs van de KNAC zijn er in alle maten en soorten. Je hebt heel grote clubs, bijvoorbeeld de Kever Club Nederland, en kleinere, zoals de nu 119 leden tellende RX-7 Club, die we dit keer in het zonnetje zetten.

De RX-7 Club is een bijzondere club, want we praten hier over enthousiasten van – zoals ze zelf zeggen – “auto’s met prachtige lijnen en unieke techniek”. Klopt ook. De Mazda RX-7 verscheen in 1979 en er werden drie generaties van gemaakt. Het laatste model was sinds april 1997 alleen nog op bestelling leverbaar in Japan. In 2002 viel definitief het doek voor de RX-7. Daarna evolueerde de auto als RX-8, maar dat was nooit een echte opvolger. Eén van de kenmerken van de Mazda RX-7 was zijn rotatiemotor, beter bekend als Wankelmotor, vanwege uitvinder Felix Wankel. Zo’n motor heeft geen op en neer gaande zuigers, maar één of meer schijven die een draaiende beweging maken. Mazda is het enige automerk dat in grotere hoeveelheden met redelijk succes auto’s heeft gebouwd met Wankelmotoren. NSU leverde ook korte tijd een auto met Wankelmotor, de Ro80.

RX-7 Club

De Mazda RX-7 kreeg in ons land door de jaren heen een bescheiden, maar hechte groep aanhangers. Een aantal van hen besloot in februari 1996 de RX-7 Club op te richten. In de statuten van de club staat letterlijk dat de vereniging tot doel heeft ‘het bevorderen van de beoefening van de autosport met de Mazda RX-7 sportauto’s en het bevorderen van de contacten tussen de leden onderling’.

Het zal dan ook niet verbazen dat de club één keer per jaar een activiteit organiseert waarbij de stuur- vaardigheid van de berijder wordt getest/vergroot en/of waarbij snelheidsproeven aan de orde zijn. Pure snelheidswedstrijden organiseert de RX-7 Club niet.

Buitenland

Het sociale element ontbreekt natuurlijk niet: de club houdt diverse puzzel- en toerritten verdeeld over het hele land, zodat de leden met nieuwe regio’s en plekjes kennismaken. De RX-7 Club heeft ook goede banden met buitenlandse RX-7 clubs, waardoor uitstapjes naar bijvoorbeeld Engeland of Duitsland tot de mogelijkheden behoren. Eens per jaar is er een technische dag en het clubblad verschijnt vier keer per jaar.

Website: www.rx-7club.nl
Lid worden? www.rx-7club.nl/content/view/110/87/

[imagegal urls=”https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2014/11/rx-7-club-03.jpg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2014/11/mazda-rx-7-club.jpg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2014/11/rx-7-club-06.jpg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2014/11/rx-7-club-08.jpg”]

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors