Bezoekers

024224
Bezoekers vandaag : 386
Gisteren : 483

Kever Club Nederland

Natuurlijk ontbreekt de grootste merkgebonden klassiekerclub van Europa niet in de groeiende lijst Vriendenclubs van de KNAC. We hebben het dan over de Kever Club Nederland, die in 2024 ook nog eens zijn 40-jarig jubileum viert.

Bij de oprichting van de KCN, zoals de club vaak kortweg wordt genoemd, had die volgens de statuten letterlijk tot doel “de instandhouding van de automobielen van het merk Volkswagen, type Kever, zulks in de meest ruime zin”. En die ‘ruimste zin’ maakt de club helemaal waar, want liefhebbers van alle typen luchtgekoelde Volkswagens en afgeleiden zijn verenigd in de Kever Club Nederland.

Na 30 jaar zijn er nog steeds veel mensen van het eerste uur betrokken bij de KCN. Het is dan ook een ‘zeer actieve en gezellige club, die veel voor de leden organiseert’, zo laat voorzitter Erik van Eck ons weten. Mede vanwege de grootte van de club is de KCN opgedeeld in elf regio’s, zodat de club dicht bij de leden en de potentiële leden blijft staan. Daardoor is er tijdens de evenementen vaak een bijzondere, zeer ongedwongen hippiesfeer.

Keverwereld

Het jaarlijkse hoogtepunt van de KCN is het Internationaal Kever Weekend in Wanroij. Een familiair en gezellig evenement, met veel activiteiten in één weekeinde, zoals een onderdelenmarkt, een buggybak, een sprint, een rondrit en feestavonden. Met ruim 20.000 bezoekers is het één van de grootste luchtgekoelde Volkswagen-evenementen ter wereld. Ondanks de omvang blijft het een evenement, geschikt voor jong en oud, dat de liefhebbers van luchtgekoelde VW’s uit binnen- en buitenland niet willen missen.

Zo groot als de KCN is, zo professioneel is ook het full colour clubmagazine Keverwereld. Het verschijnt zes keer per jaar en staat vol met reisverslagen, artikelen over techniek, lekkere leesverhalen, een evenementenkalender en allerlei weetjes over de luchtgekoelde VW. Verder profiteren de leden van de KCN nog van allerlei voordeeltjes bij de VW- dealer, automaterialenzaken en verzekeringen. Als Vriendenlid van de KNAC liggen er voor de leden van de Kever Club Nederland nog meer voordelen in het verschiet.

Website: keverclub.nl
Facebook: facebook.com/KeverClubNederland
Lid worden? www.keverclub.nl/lidworden.asp

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors