Bezoekers

034565
Bezoekers vandaag : 133
Gisteren : 425

Seat en Skoda niet naar autoshow in München

IAA München

Op de internationale autotentoonstelling in München, de eerste Europese autoshow  sinds het uitbreken van corona, zullen Seat en Skoda ontbreken. Het wegblijven van de twee populaire merken van de Volkswagen Group kon wel eens betekenen dat er veel meer merken afzeggen en de autoshow, die van 7 tot en met 12 september 2021 moet plaatsvinden, helemaal niet doorgaat. Veel merken zien al op tegen de hoge investeringen in een onzekere show, zo meldt Automobilwoche.

De Volkswagen Group zal wel volledig deelnemen aan de IAA met de merken Volkswagen, Audi en Porsche, zo liet een woordvoerder weten. Maar er wordt nog onderzocht “in hoeverre Seat, Skoda en andere merken uit de groep in het kader van de aanwezigheid van het concern vertegenwoordigd kunnen zijn”. 

De stap van de Volkswagen Group zorgt voor gefronsde wenkbrauwen, want het concern is de grootste betaler aan de VDA (Verband der Automobilindustrie), dat de IAA organiseert. De VDA heeft nog niet gereageerd op de annuleringen van Seat en Skoda. 

Eerder deze week besloten de stad München en de deelstaat Beieren om het Oktoberfest in München (van 18 september tot 3 oktober) voor het tweede achtereenvolgende jaar te annuleren. De IAA staat enkele dagen eerder gepland en moet ook weer gewoon publiek toe kunnen laten. Er is echter twijfel of de situatie rond corona het in september mogelijk zal maken een grote beurs als de IAA binnen te houden, en of internationale reizen over lange afstand dan zonder risico voor de werknemers mogelijk zullen zijn.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors