Bezoekers

024225
Bezoekers vandaag : 387
Gisteren : 483

Nieuwe benzine van Bosch stoot 20 procent minder CO2 uit

Bosch Blue Gasoline

Bosch heeft samen met Volkswagen en Shell een nieuwe benzine ontwikkeld die voor een 20 procent lagere CO2-uitstoot zorgt. De brandstof heet Blue Gasoline en en bevat tot 33 procent hernieuwbare grondstoffen. Bosch ontwikkelde eerder al de R33 Blue Diesel die sinds kort bij enkele tankstations in Duitsland verkrijgbaar is. 

Nu heeft Bosch samen met Shell en Volkswagen dus ook een Blue Gasoline ontwikkeld. Later dit jaar zal de benzine ook verkrijgbaar zijn bij pompen in Duitsland. Het aandeel van maximaal 33 procent hernieuwbare grondstoffen bestaat uit nafta of ethanol op basis van biomassa, gecertificeerd door het ISCC-systeem (International Sustainability and Carbon Certification). Een bron van dergelijke nafta is de zogenaamde tallolie, een harsproduct dat ontstaat bij de productie van pulp voor papier. Maar nafta kan ook worden gewonnen uit andere rest- en afvalmaterialen.

De nieuwe Blue Gasoline kan worden getankt in alle benzineauto’s die geschikt zijn voor E10-benzine. De benzine is zeer lang houdbaar en daarmee geschikt voor plug-in hybride auto’s die vaker en langer elektrisch rijden en veel minder benzine verbruiken, waardoor de benzine langer in de tank blijft. Qua prijs zou Blue Gasoline zich op het niveau van bestaande premium benzines bevinden. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors