Snelheidscamera’s op Vlaamse snelwegen werken voortaan altijd

Alle snelheidscamera’s op de Vlaamse snelwegen werken voortaan altijd, zo melden Belgische media. Iedereen die 129 kilometer per uur of sneller rijdt krijgt automatisch een bekeuring thuisgestuurd. Dat geldt ook voor Nederlanders. 

Voorheen stonden de snelheidscamera’s afwisselend aan omdat politie en justitie in België de boetes niet konden verwerken. Er is nu echter extra personeel aangetrokken om de verkeersboetes te innen. 

In oktober 2021 startte een proef met het permanent laten werken van de snelheidscamera’s op zeven snelwegen en daar bleek de gemiddelde snelheid te dalen van 130 naar 120 kilometer per uur. Daarom is besloten om op alle snelwegen in Vlaanderen de camera’s permanent aan te zetten. Vanaf eind augustus staan de snelheidscamera’s ook in de rest van België permanent aan. In Wallonië moeten nog vier trajectcontroles aangepast worden.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors