Bezoekers

003151
Bezoekers vandaag : 357
Gisteren : 474

Snelheidslimiet en hogere brandstofprijs dreigen in Duitsland

snelheidslimiet

Als de ‘Grünen’ na de Duitse verkiezingen aan de macht komen gaat de benzineprijs met 16 cent omhoog en komt er een snelheidslimiet. De beoogde nieuwe bondskanselier van de Grünen, Annalena Baerbock, heeft dat bevestigd, zo meldt Automobilwoche.

Ze relativeert de mededeling echter meteen een beetje door te stellen dat een deel van die 16 cent al is ingevoerd. “Er was nu een prijsstijging van zes cent aan het begin van het jaar, omdat er voor het eerst ook een CO2-prijs op benzine werd ingevoerd”, zoldert zijn weten. “Wij zeggen dat dit geleidelijk verder moet worden verhoogd tot de 16 cent die Robert Habeck, de co-partijleider van de Grünen, noemde.” Baerbock herhaalde ook dat haar partij een snelheidsbeperking van 130 kilometer per uur wil invoeren. Dit is ook voorzien in het ontwerp-verkiezingsprogramma dat op het partijcongres van medio juni moet worden goedgekeurd. De partij van Baerbock staat er op dit moment goed in de peilingen.

Uitgerekend de fractieleider van de Linkse Partij in de Bondsdag, Amira Mohamed Ali, beschuldigde de Groenen ervan met hun voorgenomen benzineprijsverhoging klimaatbeleid te voeren over de ruggen van de minder draagkrachtigen. “Hogere benzineprijzen? Baerbock kijkt met een ondraaglijke arrogantie naar de mensen met lagere inkomens. Want dat raakt hen echt, terwijl rijke mensen zonder problemen hun tank blijven vullen”, schreef ze op Twitter. “Dit is geen verstandig klimaatbeleid, maar verdeelt de samenleving nog verder.”

Lorenz Gösta Beutin, lid van de Linkse Partij in de Bundestag, zei dat er alleen met zijn partij een echte ecologische ommekeer kan komen. “Alleen de prijzen voor energie en brandstof verhogen is niet genoeg, want dat leidt tot nieuwe sociale verschillen. Er is een fundamentele systeemwijziging nodig en de socialisering van elektriciteitsbedrijven en -netwerken mag geen taboe zijn. Regelgeving moet voorrang hebben op marktprikkels zoals CO2-beprijzing.”

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors