Stikstofvergunning Zandvoort blijft in stand

Het circuit van Zandvoort behoudt de stikstofvergunning, zo heeft de rechtbank Noord-Holland geoordeeld. De rechter noemt de bezwaren van milieuorganisaties “ongegrond”, zo meldt de NOS. Die organisaties waren van mening dat de provincie Noord-Holland de stikstofvergunning niet aan het circuit had mogen geven, vanwege grote twijfels over de juistheid van de stikstofberekeningen. De rechtbank heeft de oude en nieuwe vergunningen met elkaar vergeleken en concludeert dat de nieuwe situatie niet tot meer stikstofuitstoot leidt.

De uitspraak is een vervolg op de rechtszaak die vijf natuur- en milieuorganisaties vorige zomer aanspanden tegen de provincie Noord-Holland. De rechter wilde toen meer onderzoek laten uitvoeren naar deze technisch ingewikkelde zaak, wat een aantal maanden duurde. Het Formule 1-evenement in september mocht intussen gewoon doorgaan. Nu het extra onderzoek klaar is, doet de rechtbank wel definitief uitspraak. De provincie Noord-Holland heeft juist gehandeld door de vergunning af te geven, zegt de rechter. MOB kondigde direct na de uitspraak aan in hoger beroep te gaan bij de Raad van State. In september staat de race in Zandvoort opnieuw op de Formule 1-kalender.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors