Bezoekers

034554
Bezoekers vandaag : 122
Gisteren : 425

Subsidie elektrische auto’s van start

Afgelopen week is de aankoopsubsidie op elektrische auto’s ingegaan. Wie een nieuwe elektrisch auto koopt kan vanaf 1 juli tot 4.000 euro subsidie aanvragen voor auto’s die vanaf 4 juni 2020 zijn gekocht. Voor een gebruikte elektrische auto bedraagt de aankoopsubsidie 2.000 euro.

Het kabinet hoopt met deze maatregel de interessen voor de elektrische auto’s bij particulieren op te wekken. In de zakelijke markt is de elektrische auto vanwege zijn lage fiscale bijtelling al behoorlijk populair. De subsidieregeling werd in maart al aangekondigd, maar pas vorige week definitief bevestigd. Subsidie aanvragen kan pas vanaf 1 juli, maar geldt wel voor auto’s die vanaf 4 juni 2020 zijn gekocht.

De volledige subsidie van 4.000 euro is er alleen voor elektrische auto’s die tussen de 12.000 en 45.000 euro kosten en op een volle accu minstens 120 kilometer kunnen afleggen. Je moet ook enkele jaren eigenaar blijven van de auto, want als hij binnen drie jaar een andere eigenaar krijgt, moet een deel van de subsidie worden terugbetaald.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors