Bezoekers

003130
Bezoekers vandaag : 336
Gisteren : 474

Tesla moet 2 miljoen auto’s aanpassen vanwege ‘autopilot’

De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet ongeveer twee miljoen auto’s aanpassen vanwege veiligheidsgebreken van de zelfrijdende functie, die het merk als ‘autopilot’ aanprijst. De auto’s die moeten worden aangepast hoeven niet terug naar de werkplaats, maar zullen vermoedelijk nog deze week online een update krijgen. 

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), de belangrijkste Amerikaanse autoriteit op het gebied van autoveiligheid, heeft na een langdurig onderzoek vastgesteld dat het bestuurdersassistentiesysteem dat Tesla ‘autopilot’ noemt niet veilig genoeg is om misbruik te voorkomen.

“Geautomatiseerde technologie houdt een grote belofte in om de veiligheid te verbeteren, maar alleen als het op een verantwoorde manier wordt gebruikt,” kondigde het agentschap vandaag aan. Het onderzoek gaat ook na de software update verder, want de NHTSA wil de effectiviteit van Tesla’s oplossing bekijken. 

Het is al de tweede keer dit jaar dat Tesla verplicht wordt om auto’s met een zelfrijdende functie aan te passen. De kritiek nam steeds meer toe na honderden ongevallen, waarbij in enkele gevallen ook doden zijn gevallen. ER is niet alleen kritiek op de werking van het systeem, maar ook op de naam ‘autopilot’ en de toevoeging ‘full self driving’ die suggereren dat de auto zelfstandig kan rijden – wat niet het geval is. In een Tesla is de bestuurder nog altijd verplicht om zijn handen tijdens het rijden de handen aan het stuur houden. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors