Bezoekers

034595
Bezoekers vandaag : 163
Gisteren : 425

RAI Vereniging wil in alle binnensteden 30 km/h

In stedelijke gebieden moet de snelheidslimiet naar 30 kilometer per uur wanneer er geen gescheiden rijbanen zijn. Dat zegt Frits van Bruggen, voormalig ANWB-topman en tegenwoordig voorzitter van de RAI Vereniging, in gesprek met het AD naar aanleiding van de invoering van een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur in nagenoeg heel Amsterdam.

Volgens Van Bruggen worden steden steeds drukker en zijn de wegen op sommige plekken niet ingericht op snelheden tot 50 kilometer per uur. “Onze steden en dorpen zijn ooit gebouwd om te voet, te paard of met de boot te doorkruisen. We leven inmiddels met 18 miljoen mensen op dit kleine stukje land, waarvan de helft van de mensen in de stad woont. Samen bezitten we meer dan 9 miljoen auto’s, ruim 23 miljoen fietsen, waarvan er al 4 miljoen elektrisch zijn. Er komen verder meer en meer andere elektrische vervoermiddelen bij.” Daarom pleit de brancheverenging voor een van landelijk uniforme regel van 30 kilometer per uur. “Nu zijn de regels in elke gemeente anders, wat voor chaos en onduidelijkheid zorgt bij weggebruikers. Het is wel zo duidelijk als 30 km/h overal binnen de bebouwde geldt als er geen gescheiden rijbanen zijn,” zo zegt Van Bruggen.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid verwacht dat veel mensen zich niet aan de nieuwe snelheidslimiet in Amsterdam zullen houden. “De snelheidslimiet verlagen en nieuwe borden ophangen is niet het enige. Wegen moeten ook anders worden ingericht, anders snappen mensen niet dat ze anders moeten rijden”, zo liet een woordvoerder aan het ANP weten. “En handhaving is belangrijk. De politie is overbelast en onderbezet, dan schiet handhaving erbij in. Dat zal het succes van zo’n maatregel beïnvloeden. De gemeente moet wegen aanpakken, anders gaan de snelheden niet omlaag.”

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors