Bezoekers

024210
Bezoekers vandaag : 372
Gisteren : 483

Toch autoshow Brussel in januari 2024

Luttele weken nadat bekend werd dat de organisatie van het Autosalon in Brussel de tentoonstelling had afgelast, heeft het Nederlandse 402 Automatie besloten het ontstane gat te vullen en toch in Brussel een autoshow te houden. Het moet een nieuw interactief salonconcept worden met vertrouwde elementen. De show zou  moeten plaatsvinden van 17 tot en met 21 januari 2024.

Eventorganisator 402 Automotive komt in de traditionele periode van ‘het Autosalon’ met een innovatieve autoshow. Er zal veel aandacht zijn voor supercars en hypercars uit binnen- en buitenland, autosport en performance cars. Maar ook motoren komen terug in de nieuwe auto- en motorbeurs.

De organisatie is momenteel in gesprek met verschillende merkverdelers om te bezien welke de juiste randvoorwaarden zijn voor deelname aan deze nieuwe autoshow, zodat ook introducties en presentatie van nieuwe modellen onderdeel worden van dit evenement en België zijn momentum behoudt voor het “boosten” van de verkoop van personenauto’s in deze traditioneel belangrijke periode.

Ronald van den Broek van 402: “Wij organiseren al meer dan 25 jaar autoshows in binnen- en buitenland. We merken nog steeds een enorme hype rond de auto en daarmee een fors groeiende belangstelling voor onze autoshows, zoals het langlopende JapFest of Supercar Madness.

Geen kopie van ‘het Salon’

Meer dan 250.000 bezoekers trekken we op jaarbasis naar deze shows in binnen- en buitenland. Momenteel organiseren we een viertal indoorbeurzen in Nederland (Jaarbeurs Utrecht, Rotterdam Ahoy, Martiniplaza Groningen en de Brabanthallen in Den Bosch) en zijn we de komende jaren ook actief in Dubai (november 2023), Qatar en Saudi-Arabië (2024). Na het bericht over het niet doorgaan in 2024 van de Autosalon van Brussel besloten we meteen om in januari 2024 ‘vol gas’ te geven op een nieuwe Europese Autoshow! En waar kan dat nu beter dan in de Europese hoofdstad?”

Van den Broek vervolgt: “De nieuwe Autoshow wordt geen regelrechte kopie van de traditionele autobeurs die België al 100 jaar kent. We zien al jaren dat het publiek niet alleen statische presentaties wil, maar ‘geamuseerd’ wil worden met interactieve shows zoals de ‘Car Catwalk’, waar auto’s, influencers en andere speciale gasten hun opwachting maken. Dit onderdeel is al enkele jaren ons handelsmerk waarmee we de bezoeker in extase brengen met het geluid van motoren, uitlaten en ander spektakel. Daarnaast diverse themapleinen met een selectie van de mooiste tuningcreaties, maar ook moviecars of een bijzondere collectie Formule-1 auto’s en andere iconen uit de autosport.”

Uiteraard worden mogelijk een of meer paleizen op Brussels Expo beschikbaar gesteld voor een presentatie van de nieuwste modellen op de markt met uiteraard ook voldoende aandacht voor “future mobility” en elektrische auto’s. Op dit moment is de organisatie in gesprek met belangrijke merkverdelers. Verschillende verdelers reageren positief op het bericht, dat er in België in januari een autoshow op de kalender blijft staan.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors