Bezoekers

003143
Bezoekers vandaag : 349
Gisteren : 474

Waterstof is voor Toyota voor personen- en bedrijfsauto’s

Toyota nam enkele jaren geleden het voortouw met de ontwikkeling van waterstof-elektrische auto’s in de hoop dat het een succes zou worden, maar dat is tot nu toe uitgebleven. Er zijn behalve de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo geen waterstofauto’s verkrijgbaar en het netwerk van tankstations komt ook moeizaam van de grond. Niet alleen in Nederland, maar in bijna de hele wereld. Daarom heeft Toyota besloten om de aandacht te verleggen naar waterstof voor bedrijfsauto’s.

De technische topman van Toyota, Hiroki Nakajima, heeft in een interview met het Britse Autocar toegegeven dat het tot nu toe geen succes is. Hij ziet nog wel een rol voor de brandstofcelauto op waterstof en als de brandstofcel en de waterstoftanks kleiner worden kan het ook interessant zijn voor personenvervoer. Maar voor het moment verlegt Toyota zijn aandacht naar bedrijfsauto’s, omdat deze vaker vaste routes gebruiken en omdat het snel vullen van de tank bij deze voertuigen belangrijker is. 

De Nederlandse importeur van Toyota nuanceert het nieuws enigszins. “Het klopt dat Toyota de focus met waterstof meer op heavy duty gaat richten zoals vrachtwagens, bussen en zware bedrijfsauto’s, want daarmee kan de ontwikkeling van waterstofinfrastructuur versneld worden gestimuleerd. Het betekent niet dat Toyota stopt met de ontwikkeling van de waterstof-elektrische personenauto. Het sluit aan op onze ‘multipath filosofie’ waarin ook BEV, hybride- en plug-in hybride-elektrisch zijn opgenomen op weg naar koolstofneutraliteit”, aldus woordvoerder Guido Roozekrans.

Van de Toyota Mirai zijn in Nederland 213 stuks verkocht verdeeld over twee generaties. Van de Hyundai Nexo zijn 362 exemplaren geregistreerd. 

(Bronnen: Autocar en Autoweek)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors