Bezoekers

003141
Bezoekers vandaag : 347
Gisteren : 474

Auto op zonne-energie lijkt verder weg dan ooit

Een elektrische auto die op zonne-energie kan rijden lijkt verder weg dan ooit tevoren. Nadat eerder dit jaar het doek viel voor Lightyear en ook de doorstart mislukte voor de productie van een kleiner model, is het nu over en sluiten voor Sono Motors.

De ontwikkeling van de zonne-auto van Sono Motors werd in mei van dit jaar al gestopt. 300 van de 400 werknemers werden ontslagen (en later nog eens 48 mensen), maar het bedrijf zou zich verder richten op de productie van componenten voor de opwekking van zonne-energie. Maar ook die doorstart blijkt voor Sono Motors niet het gewenste succes op te leveren. Het bedrijf heeft geen ‘vers kapitaal’ aan kunnen trekken en het voltallige personeel (nog zo’n 50 mensen) ontslagen. Daarmee wil Sono Motors voorkomen dat de schulden verder oplopen. 

Sono Motors werd in 2016 opgericht door Laurin Hahn en Jona Christians met als doel een elektrische auto op zonne-energie te gaan verkopen voor 29.900 euro. Ze hadden zo’n 45.000 orders en aanbetalingen voor de auto. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors