Toyota meldt doorbraak in accutechniek

Toyota claimt een doorbraak te hebben bereikt in de ontwikkeling van ‘solid state’ accutechniek. Dat zijn compacte, sterke accu’s gemaakt van vaste stoffen die veel minder wegen dan de accu’s die tot nu toe worden gebruikt. Deze super-accu zal in 2020 tijdens de Olympiade in Tokio worden gepresenteerd. Toyota heeft tevens de plannen om het modellengamma te elektrificeren met liefst vijf jaar vervroegd.

Oorspronkelijk had Toyota zich voorgenomen om in 2030 5,5 miljoen elektrische en hybride auto’s per jaar te bouwen. Nu is het doel dus om dat in 2025 te verwezenlijken. Tot op heden zette Toyota vooral in op het gebruik van waterstof en het Japanse merk produceert als een van de weinige automerken een waterstofauto in serie, de Mirai. Met deze doorbraak in accutechniek wordt het veel eenvoudiger om energie op te slaan, waardoor waterstof als energiedrager in auto’s veel minder interessant lijkt te worden.

Komend jaar wil Toyota al tien volledig elektrische auto’s presenteren. De meeste modellen zullen bestemd zijn voor de Chinese markt. Toyota kondigde eerder aan om samen met Subaru een platform voor elektrische auto’s te ontwikkelen en samen met Mazda, Subaru, Suzuki en Daihatsu wordt er gewerkt aan een elektrische versie van het TNGA-platform waarop auto’s als de Corolla staan. 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors