Bezoekers

003153
Bezoekers vandaag : 359
Gisteren : 474

Twee nieuwe waterstoftankstation van TotalEnergies

De uitbreiding van het waterstofnetwerk in Nederland begint goed op gang te komen. Vorige week konden we al melden dat er een waterstoftankstation open zou gaan op Goeree-Overflakkee en deze week zijn er zelfs twee tankstation voor waterstof in gebruik genomen door TotalEnergies. Beide zijn geschikt voor personenauto’s en vrachtwagens.

De nieuwe stations zijn te vinden aan de Capelseweg in Capelle aan den IJssel en aan de De Heldinnenlaan vlakbij de snelweg A2 in Utrecht. Met de opening van deze stations wil TotalEnergies de strategische Trans-European Transport Network (TEN-T) corridor ontsluiten. De eerste route hiervan loopt van Rotterdam richting Duitsland via de A12, waardoor personen- en bedrijfsvoertuigen waterstof kunnen tanken bij de nieuwe stations in Capelle aan den IJssel en Utrecht, maar ook bij het al bestaande waterstoftankstation van TotalEnergies in Arnhem. De tweede route loopt van Rotterdam naar Breda richting België via de A16.

Het tankstation in Capelle aan den IJssel ligt vlakbij de op- en afrit van de snelweg A20. Hier kan waterstof met een druk van 350 en 700 bar worden getankt. Er zijn bovendien vier 175 kW snelladers voor elektrische auto’s. Het waterstoftankstation in Utrecht ligt bij de op- en afrit Maarssen aan de A2. Ook hier staan vier snelladers voor elektrische voertuigen gepland. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors