Tweede Kamer wil van milieuzones af

De Tweede Kamer wil in meerderheid dat milieuzones zoals in de binnenstad van Utrecht worden opgeheven. Een motie van VVD-kamerlid Visser kreeg vandaag de steun van PVV, SP en het CDA.

In de motie wordt het kabinet opgeroepen een einde te maken aan de lokale initiatieven voor milieuzones die personenauto’s uit binnensteden weren. De KNAC spant zich al jaren in om zo’n milieuzone in de gemeente Utrecht ongedaan te maken. Die inspanningen lijken nu vruchten af te werpen.
Het VVD-Kamerlid Visser vindt dat de milieuzones “gewoon automobilistje pesten” zijn en dat vervuilende auto’s al zwaarder worden belast. De gemeente Utrecht probeert de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren en daarom mochten diesels sinds begin dit jaar de binnenstad niet meer in. Rotterdam gaf eind vorig jaar aan dat het ook de uitstoot van roet in het verkeer met bijna de helft wil terugdringen. De KNAC verzet zich tegen deze zones omdat ze volgens onderzoeken niet effectief zijn, omdat de lucht schoner is dan ooit in de binnensteden en omdat iedere stad op zijn manier invulling wil geven aan zo’n maatregel, waardoor de automobilist niet weet waar hij of zij aan toe is. (Bronnen: NOS.nl en NU.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors