Milieuzone in en rond Barcelona

In en om Barcelona mag je vanaf 1 januari 2019 niet meer rijden met een oudere auto. In de stad zelf en 39 omliggende deelgemeentes geldt op weekdagen een milieuzone voor personenauto’s van voor januari 1997 en bestelauto’s van voor oktober 1994.

Barcelona maakt geen verschil tussen benzineauto’s en diesels. De stad wil met de maatregel de luchtvervuiling met tien procent terugdringen de komende vijf jaar en daarmee de aanbevelingen halen van de WHO (Wereld Gezondsheidsorganisatie).  Vanaf december van dit jaar zullen de genoemde categorieën auto’s al worden geweerd op dagen dat de luchtkwaliteit in de stad slecht is. Inwoners van Barcelona die hun auto opgeven, krijgen van de stad voortaan gratis openbaar vervoer.

Eind vorig jaar kondigden de burgemeesters van Madrid, Parijs en Athene al aan om diesels tegen het jaar 2025 geheel te verbannen uit hun steden om de luchtvervuiling te beperken.
(Bron: The Guardian)

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors