Bezoekers

003147
Bezoekers vandaag : 353
Gisteren : 474

Tweederde diesels produceert veel teveel stikstofoxide

Bij een emissietest van het Duitse KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) is gebleken dat 65 procent van de geteste dieselauto’s de normen voor stikstofoxide overtreffen. Ook veel Euro-6-modellen blijken tijdens de test nog teveel NOx uit te stoten. Dart blijkt uit gegevens die in handen zijn van de Duitse nieuwszender rbb|24.

Tot de merken die de normen overschrijden behoren onder meer Volkswagen, Subaru, Audi, Mercedes, Fiat, Porsche, Nissan, Kia en BMW. In totaal werden ruim tachtig auto’s in de dagelijkse rijpraktijk onder wisselende weersomstandigheden getest.

Enorme overschrijdingen

De auto met de hoogste uitstoot van stikstofoxide bleek een Volkswagen Touareg 3.0 TDI (Euro 5) te zijn. In plaats van de toegestane 180 mg/km (milligram per kilometer) stootte deze auto 2.769 mg/km uit. Over het algemeen doen de diesels die aan de Euro 6-norm moeten voldoen het beter dan de Euro-5-diesels. Maar ook bij de Euro 6-diesels zijn er enorme overschrijdingen. Zo stootte een Subaru Outback 2.0D 2.276 mg/km uit, terwijl volgens de Euro 6-norm slechts 80 mg/km is toegestaan. Ook e Fiat 500x, de Fiat Ducato, Audi A6 Avant 3.0 TDI en de Peugeot 205 1.5 D overschrijden de norm met meer dan het tienvoudig toegestane. De schoonste dieselauto’s zijn de modellen die aan de Euro 6c en 6d Temp moeten voldoen. Opmerkelijk is de opvolger van de vuilste Euro 5-diesel, de Volkswagen Touareg 3.0 TDI, als Euro-6-diesel een van de schoonste getest auto’s.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors