Bezoekers

003151
Bezoekers vandaag : 357
Gisteren : 474

VDL Group gaat batterijsystemen assembleren voor BMW

BMW stopt volgend jaar weliswaar met de productie van complete auto’s bij VDL Nedcar in Born, maar BMW blijft wel klant. VDL Groep gaat namelijk in het Mobility Innovation Centre (MIC) in Born batterijsystemen assembleren voor de BMW Group.

VDL gaat in ieder geval tot 2035 ongeveer 125.000 batterijmodules assembleren voor het aftersales netwerk van het Duitse automerk. Daarmee krijgt de samenwerking met BMW Group, na tien jaar autoproductie bij VDL Nedcar, een vervolg. VDL is in gesprek met andere potentiële opdrachtgevers voor de seriematige assemblage van batterijsystemen (batterijmodules en/of batterijpakketten).

Over ongeveer een jaar moeten de eerste batterijmodules aan BMW worden geleverd. De voorbereidingen in Born zijn inmiddels opgestart. Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers. Twee batterijlijnen zullen in gebruik worden genomen in een nieuwe productiehal in Born, die ongeveer 30.000 vierkante meter telt. Daarmee zal ongeveer tien procent van de beschikbare productiecapaciteit in beslag worden genomen.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors