Bezoekers

008737
Bezoekers vandaag : 11
Gisteren : 1131

Veel landen in Europa verlagen belasting op brandstof

De Russische invasie van Oekraïne leidt tot sterk gestegen brandstofprijzen. De benzineprijs steeg in ons land zelfs even tot boven de 2,50 euro, maar is inmiddels weer iets gedaald. Om de automobilist tegemoet te komen worden in ons land de brandstofprijs per 1 april verlaagd via belastingverlaging. Ook in andere landen, zoals Duitsland, België en Zweden worden de belasting verlaagd en dalen de prijzen. 

In België werd gisteren tot belastingverlaging besloten en die verlaging gaat ook heel snel in, want nog komend weekend daalt de prijs er met 17 cent. Zodra de prijs er onder de 1,70 euro zakt gaat de belasting weer omhoog. 

In Duitsland is het nog niet definitief, maar het ziet er naar uit dat dat 30 cent tot 40 cent van de benzineprijs af gaat. Diesel zou minder dalen. In Zweden gaat de benzineprijs van 1 juni tot 31 oktober omlaag met 12 cent. In Frankrijk ziet de staat af van 15 cent belasting. Die maatregel gaat in op 1 april en is voorlopig voor vier maanden. Ook in andere Europese landen wordt onderzoek gedaan naar mogelijke belastingverlaging om de brandstofprijs betaalbaar te houden. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors