Bezoekers

034579
Bezoekers vandaag : 147
Gisteren : 425

Veel Spaanse tolwegen voortaan gratis

Tolwegen Spanje

In Spanje zijn flink wat tolwegen sinds 1 september gratis. Dat komt omdat de concessies die de Spaanse overheid voor een halve eeuw had gegeven nu afgelopen zijn. Met name in Catalonië zijn er nu ineens veel snelwegen gratis geworden, zoals de AP7 en de AP2.

De AP7 loopt van de Franse grens naar het zuiden bij La Junquera en Salou tot ruim 80 kilometer ten zuiden van Barcelona. Met een personenauto kostte een enkeltje Franse grens – Salou zo rond de 25 euro. Vakantiegangers met een caravan of camper betalen al snel zo’n 55 euro.
In dezelfde regio is ook de AP2, de snelweg van de kust ten zuiden van Barcelona naar Zaragoza nu gratis. Ook de Catalaanse autosnelweg langs de Costa Brava, de C32, is niet langer een tolweg. Ook daar bespaart de vakantieganger nu een leuk bedrag. De regio Catalonië heeft er daarmee 550 kilometer gratis autosnelweg bij gekregen. Wie verder naar het zuiden rijdt, zal wel weet tol moeten betalen. Spanje heeft overigens relatief weinig tolwegen. Slechts 2.000 van de 12.000 kilometer aan snelwegen is een tolweg.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors