Bezoekers

034557
Bezoekers vandaag : 125
Gisteren : 425

Verenigd Koninkrijk verbiedt verbrandingsmotor in 2030

De Britse premier Boris Johnson heeft bevestigd dat het verbod op de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren tien jaar eerder in zal gaan, namelijk in 2030. Oorspronkelijk was de ban op auto’s en bestelauto’s met een benzine- of dieselmotor gepland voor 2040. Het verbod op de verbrandingsmotor maakt deel uit van een 10-puntenplan om het Verenigd Koninkrijk in 2050 helemaal CO2-neutraal te maken.

Johnson maakte ook bekend dat de Britse regering 2,8 miljard pond (3,13 miljard euro) wil investeren in elektrische auto’s, laadpunten in het hele land en batterijtechniek. Het verbod op de verkoop van diesel- en benzineauto’s zal waarschijnlijk tot 2035 een uitzondering maken voor plug-in hybride modellen. Gewone hybrides zullen daar niet onder vallen. Waterstofauto’s zullen ook toegestaan zijn want deze hebben ook geen verbrandingsmotor. In het Verenigd Koninkrijk zijn dit jaar al ruim 75.000 elektrische auto’s verkocht, wat neerkomt op een marktaandeel van 5,5 procent.

Verschillende automerken – waaronder Bentley en Volvo – hebben al laten weten te gaan stoppen met de verkoop van auto’s verbrandingsmotoren. Bentley in 2030, Volvo al eerder. Er zijn ook steeds meer landen waar een verkoopverbod aan de horizon gloort. Noorwegen stopt al in 2025 met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor en Duitsland overweegt ook in 2030 een verkoopstop. Ook in Nederland is er het streven om in 2030 geen nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor meer te verkopen.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors