Bezoekers

024198
Bezoekers vandaag : 360
Gisteren : 483

Verkeersboetes in 2023 8,6 procent duurder

Inflatie is momenteel een van de grootste problemen, maar dat weerhoudt de regering er niet van om de verkeersboetes met de inflatie mee te laten stijgen. Minister Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) wil ze in 2023 met gemiddeld 8,6 procent verhogen, zo blijkt uit voorstellen voor nieuwe boetebedragen die aan de Tweede Kamer zijn gestuurd.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt de verhoging van de boetes niet onrechtvaardig te vinden, ondanks de gestegen kosten van levensonderhoud. “Zolang je de verkeersregels naleeft, hoef je de kosten niet te maken”, aldus een woordvoerster. Wel is ervoor gekozen om sommige boetes niet boven de 450 euro uit te laten komen. Als ze hoger zijn vallen ze namelijk onder het strafrecht, in plaats van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften.

Nieuwe bedragen

Volgens de eerste berichten zou door rood rijden van 250 maar 280 euro gaan, bellen achter het stuur van 350 naar 380 euro, onnodig links rijden gaat dan van 220 naar 240 euro en he niet dragen van een veiligheidsgordel gaat van 150 naar 160 euro. De prijsverhogingen moeten nog worden goedgekeurd door de Tweede Kamer. 

(Bron: Autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors