Bezoekers

025581
Bezoekers vandaag : 306
Gisteren : 543

Verlate Voorjaarsrit 2021 was een feestje

We hebben er bijna 15 maanden op moeten wachten, maar in twee weekenden in juli hebben we dan eindelijk toch weer een KNAC Voorjaarsrit kunnen rijden. Mooie auto’s, opgewekte deelnemers en een fijne sfeer kenmerkten beide evenementen.

Inderdaad, beide evenementen, want ondanks de versoepelingen en uit voorzichtigheid besloot de KNAC de sinds vorig voorjaar verschillende keren uitgestelde Voorjaarsrit op de te splitsen over twee data, 3 en 10 juli. De meeste inschrijvers van de eerder geplande data konden en wilden op de nieuwe data weer graag meedoen. Er was nog een kleine aanpassing van het programma, want de deelnemers werden per dag ook nog in twee groepen ingedeeld, een vroege en een late, om te veel drukte te vermijden. 

Zuidwaterlinie

Het rijplezier van de equipes was er zeker niet minder om, want er stond een werkelijk fantastische rit op het programma langs de Zuidwaterlinie, een ingenieus verdedigingssysteem van vestingsteden, forten, schansen, dijken en sluizen om Holland te beschermen tegen vijandelijke invallen. De rit startte bij De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel en voerde onder meer langs Heusden, Geertruidenberg en Willemstad. Ongeveer halverwege was een lunchstop ingelast in Raamsdonksveer in Louwman’s Toyota World. De finish was in Hoogerheide in Orangerie Mattemburgh, waar de deelnemers nog even bij een hapje en een drankje konden bijkomen en bijkletsen. Een klein buitje regen aan het einde van de middag kon de opperbeste stemming niet bederven. Het was duidelijk te merken dat de meeste KNAC-leden op beide dagen wel toe waren aan een leuke toerrit en ze maakten van dit uitstapje een echt autofeestje. 

Inmiddels kijkt de organisatie alweer vooruit naar de Herfstrit die begin oktober gepland staat in de regio Twente. De KNAC heeft in elk geval laten zien creatief te kunnen omspringen met het programma om rekening te houden met eventuele beperkingen als gevolg van corona. Laten we hopen dat dat voor de Herfstrit niet nodig zal zijn. 

Een uitgebreide fotoreportage van de Voorjaarsrit van 10 juli is te bekijken op de Facebookpagina van de KNAC. 

De uitslag van de Voorjaarsrit (beide dagen bij elkaar genomen) is als volgt:

 

Vragen KNAC Voorjaarsrit 3 juli 2021 Ochtendeel ingevuld

Vragen KNAC Voorjaarsrit 3 juli 2021 Middagdeel ingevuld

Vragen KNAC Voorjaarsrit 10 juli 2021 Ochtendeel ingevuld

Vragen KNAC Voorjaarsrit 10 juli 2021 Middagdeel ingevuld

KNAC Wedstrijd formulier 3 juli ochtend ingevuld

KNAC Wedstrijd formulier 3 juli middag ingevuld

KNAC Wedstrijd formulier 10 juli ochtend ingevuld

KNAC Wedstrijd formulier 10 juli middag ingevuld

 

 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors