Bezoekers

025587
Bezoekers vandaag : 312
Gisteren : 543

Verplichte terugroepactie sjoemeldiesels Suzuki en Jeep

Eigenaren van een Suzuki Vitara of Jeep Grand Cherokee met een dieselmotor moeten verplicht naar de garage, anders worden de auto’s van de weg gehaald. In deze modellen zit sjoemelsoftware die aangepast moet worden.

De twee auto’s produceren veel meer stikstof dan de fabrikant opgeeft. Een tijdelijke verhoging van de stikstofuitstoot mag bij een dieselmotor om de motor tegen schade te beschermen, maar Suzuki en Jeep hebben niet kunnen aantonen dat het noodzakelijk is voor de genoemde modellen.

Het is voor het eerst dat de overheid dreigt met het van de weg halen van auto’s als aan een terugroepactie geen gehoor wordt gegeven. Tot op heden was een autofabrikant verplicht om alles in het werk te stellen om een sjoemeldiesel terug te roepen, maar de eigenaar was niet verplicht om daar gehoor aan te geven. Het kabinet wil nu dat de eigenaar van zo’n sjoemeldiesel verplicht actie onderneemt, zoals dat ook al in Duitsland en Finland het geval is. De kosten voor de terugroepactie zijn voor rekening van de genoemde automerken.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors