Bezoekers

003128
Bezoekers vandaag : 334
Gisteren : 474

Vestingstedenroute Gelderland feestelijk gelanceerd

De vierde Vestingstedenroute is een feit! Op 30 september werd de Vestingstedenroute Gelderland offiiceel gelanceerd in Culemborg. Hiermee wordt het extra leuk om met een klassieker de indrukwekkende sporen van de Tachtigjarige Oorlog in kleine en grote vestingsteden te ontdekken.

Dankzij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden en de KNAC Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club zijn er nu autoroutes die ook geschikt zijn voor oldtimers en gemotoriseerde vervoermiddelen voor mindervaliden. Eerder werden al de Zuidwaterlinie, de Vestingstedenroute Utrecht en de Vestingstedenroute Zuid-Holland gelanceerd en daar is nus dus een bijzonder fraaie Vestingstedenroute Gelderland bijgekomen.

De Vestingstedenroute Gelderland bestaat uit twee etappes. De Achterhoekse etappe (117 km) is een mooie route van Zutphen naar Doesburg. Tijdens de route is het vestingstadje Groenlo een heerlijke plek voor een tussenstop. Het prachtige landschap wordt extra boeiend dankzij inleidende verhalen bij etappes en beschrijvingen bij bezienswaardigheden die het overkoepelende verhaal vertellen van de mooiste erfgoedparels.

De tweede etappe loopt ruwweg van Wageningen naar Zaltbommel, door Rivierenland dus, met eventuele tussenstops in Tiel, Buren, Culemborg, Fort Everdingen, Heukelum en Zaltbommel.

De Vestingstedenroute Gelderland werd in het historische stadhuis van Culemborg gelanceerd in aanwezigheid van onder andere de burgemeester van Culemborg, Gerdo van Grootheest, Patrick van Domburg van VNV en KNAC-directeur Peter Staal.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors