Bezoekers

039641
Bezoekers vandaag : 222
Gisteren : 504

Vijf EU-landen willen uitstel verbod verbrandingsmotor

Het verbod op de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor dat in 2035 zou moeten ingaan is ondanks de goedkeuring van het Europees Parlement nog lang geen gelopen race. Vorige week gaf de Duitse minister van Financiën (FDP) te kennen het plan in de huidige opzet (uitsluiting e-fuel) niet te steunen. En inmiddels willen nog vijf EU-landen dat het plan met vijf jaar wordt uitgesteld. 

Volgens Reuters willen Bulgarije, Italië, Portugal, Roemenië en Slowakije het volledige verbod uitstellen van 2035 naar 2040. De vijf lidstaten zien liever dat de CO2-uitstoot van nieuw verkochte personenauto’s met ingang van 2035 met 90 procent wordt teruggeschroefd om vervolgens in 2040 tot een nulpunt te zijn teruggebracht. Voor lichte bedrijfswagens zien de vijf lidstaten het liefst een CO2-reductie van 80 procent in 2035 en 100 procent in 2040. De vijf lidstaten zouden een langere transitiefase onder meer nodig achten om een geschikte laadinfrastructuur op te bouwen. (Bron: Autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors