EU-lidstaten zijn het eens: alleen verkoop emissievrije auto’s vanaf 2035

De milieuministers van de EU zijn het eens geworden over de verkoop van uitsluitend emissievrije auto’s vanaf 2035. Daarmee lijkt het voorstel van het Europees parlement om de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor volledig te verbieden te zijn afgezwakt. Over een definitief compromis moet nu worden onderhandeld met het Europees Parlement.

Dat parlement wilde eigenlijk een verbod op de verkoop van nieuwe met verbrandingsmotoren vanaf 2035, maar de voorbije dagen bleken er verschillende EU-landen niet achter te staan. In Duitsland sprak de FDP zich uit tegen een volledig verbod op de verbrandingsmotor. De liberale partij wil daarmee de weg open houden voor klimaatneutrale brandstoffen, waarvan de ontwikkeling nog in volle gang is. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors