Weer meer occasions geïmporteerd

De import van gebruikte auto’s uit het buitenland is in het eerste kwartaal van 2018 opnieuw flink gestegen. Met 61.350 geïmporteerde occasions is er sprake van een stijging van 25 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De import van gebruikte auto’s stijgt de laatste jaren snel. In heel 2016 waren het nog 168.300 auto’s, vorig jaar al 197.726 exemplaren. Als de import in dit tempo doorgaat gaat het richting kwart miljoen in 2018. De oorzaak van de alsmaar stijgende import ligt in de fiscale stimulans van kleine, zuinige auto’s voor zakelijke gebruikers. Die zijn er veel meer verkocht dan waar behoefte aan is in de particuliere markt. Particuliere kopers willen liefst wat grotere gezinsauto’s, maar die zijn moeilijker te vinden in eigen land, omdat die dus de afgelopen jaren veel minder zakelijk zijn aangeschaft.

De import van gebruikte auto’s heeft in het eerste kwartaal overigens niet alleen het record gebroken, het is ook voor het eerst dat er meer wordt geïmporteerd dan geëxporteerd. De export van gebruikte auto’s groeide overigens met 3,8 procent in het eerste kwartaal.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors