Bezoekers

034556
Bezoekers vandaag : 124
Gisteren : 425

100% onderhouden auto krijgt BOVAG-certificaat

Auto’s die als 100 procent onderhouden worden beoordeeld kunnen voortaan een officieel certificaat krijgen van de BOVAG. Net als het RDW Tellerrapport wordt dit certificaat automatisch verzonden naar het autobedrijf die de 100% onderhouden-status heeft toegekend.

Het certificaat is een autospecifiek waardedocument. Dit document wordt automatisch uniek opgemaakt voor één bepaalde occasion en bevat daarom zichtbaar het kenteken, merk en type en de naam van het verkopende autobedrijf.

Alle ongeveer 150 autobedrijven die deelnemen aan 100% onderhouden krijgen dit certificaat 48 uur na aanvinken automatisch gemaild als certified-pdf. De autobedrijven kunnen dit waardecertificaat als pdf plaatsen bij de occassionadvertentie. Verder is het te printen en bij de auto te tonen. Bij aflevering van de auto kan het meegegeven worden aan de nieuwe eigenaar.

De consument krijgt met het document een zichtbare bevestiging van de 100% onderhouden status van de auto. Uit onderzoek blijkt dat deze bevestiging dat de auto altijd het onderhoud heeft genoten volgens het fabrieks-onderhoudsschema erg belangrijk gevonden wordt. Bovendien stimuleert het ook in het vervolg goed auto-onderhoud doordat men het keurmerk ook na de aflevering graag wil behouden.

Directeur Anton Pluim: “Vanaf het begin was het bieden van een fysiek certificaat voor ons keurmerk al een grote wens. Wij zijn eerst gestart met de weblabels die inmiddels overal beginnen te verschijnen. Nu was het tijd voor de volgende stap. Net als bij NAP werkt het gebruik van een waardedocument bij de auto heel goed als bewijs van gecontroleerde kwaliteit en daarmee de prijs te onderbouwen. Van belang is dat het proces voor het autobedrijf geheel geautomatiseerd verloopt en dat hebben we heel goed kunnen borgen”.

BOVAG ondersteunt het label 100% onderhouden. BOVAG-leden die deelnemen aan 100% onderhouden kunnen dit ook als extra onderscheidende zekerheid inzetten bij auto’s die ze op de nieuwe occasionsite viaBOVAG.nl willen adverteren.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors