KNAC pleit bij BNR voor uitzonderingspositie oldtimers

20 april 2018

Oldtimers moeten een uitzonderingspositie krijgen als er een landelijk systeem voor milieuzones komt. Dat heeft KNAC-voorzitter Wouter Kolff gezegd in de Nationale Autoshow op BNR.

Kolff is van mening dat klassieke autosonde bepaalde voorwaarden toch stadscentra in moeten kunnen. “Je zou het kunnen verbinden aan een soort strippenkaart, waarbij je zegt: je mag 10 keer per jaar zo’n stad in. Je kunt het ook verbinden aan een maximum aantal kilometers wat je per jaar mag rijden. Zo zijn er allerlei mogelijkheden. Daar valt allemaal over te praten”, zo zie Kolff, die daarmee reageert op de aankondiging van staatssecretaris Van Veldhoven van Milieu dat ze met plannen komt om milieuzones landelijk te regelen.

Wouter Kolff stond ook uitgebreid stil bij het jubileum van de KNAC, die dit jaar 120 jaar bestaat. Van 26 tot met 28 april houdt de KNAC de rally Parijs-Amsterdam omdat het ook 120 jaar geleden is dat die allereerste autorally werd gehouden. Wie een deel van de laatste dag van de rally wil zien, kan op de 28e de doorkomst van de rallykaravaan met 120 deelnemende auto’s van voor 1945 op verschillende plaatsten bewonderen. Kijk hier voor de start in St. Gerlach, de doorkomsten in Gennep en Nijmegen en de finish in Haarzuilens.

Het hele interview met KNAC-voorzitter Wouter Kolff is hier terug te horen.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u