Bezoekers

003102
Bezoekers vandaag : 308
Gisteren : 474

Zin in 2024!

Voor ieder die ik nog niet heb gezien of gesproken: een geweldig 2024 toegewenst! Een goede gezondheid is daarbij natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat lijkt een open deur, maar iedereen die met het tegenovergestelde te maken heeft beseft dat dit niet vanzelfsprekend is. Natuurlijk hopen we als KNAC ook op een fijn autojaar en daar gaan we ons met zijn allen weer voor inzetten.

Het jaar begon in dat opzicht al goed met onlangs de bijna traditionele start op Interclassics Maastricht. Opnieuw een mooie beurs, met als spectaculair thema ‘120 jaar Ford Performance’, talrijke fraaie stands en véél leden die even op de KNAC-stand kwamen bijpraten. Daarbij is Interclassics een beurs waar wij traditiegetrouw flink wat nieuwe leden mogen inschrijven, zo ook dit jaar. Een fijne start!

Naast alle beurzen, ritten en masterclasses die we gaan organiseren blijft natuurlijk ook het behoud van onze klassiekers onze prioriteit. Zoals bekend is de APK voor auto’s van vijftig jaar en ouder niet meer verplicht. Vandaar dat de KNAC samen met BOVAG/Dutch Car Restorers en de FEHAC het initiatief heeft genomen om de Stichting Vrijwillige Klassieker Inspectie op te richten. De stichting heeft een nieuwe website, vrijwilligeklassiekerinspectie.nl en ik raad iedereen aan daar een keertje te gaan kijken! Oh en over aanraders gesproken: op 15 februari organiseren we weer een filmavond zoals we dat al eerder deden toen de film ‘Le Mans ‘66’ uitkwam en waar tweevoudig Le Mans-winnaar Gijs van Lennep het woord voerde. Dit keer gaan we in Utrecht naar de gloednieuwe film ‘Ferrari’ die op deze avond wordt ingeleid door Ferrari-kenner Kees van Stokkum. Ook voor niet-liefhebbers van Italiaanse auto’s een ‘must’! Verderop in deze ‘de Auto’ leest u er meer over.

Verder hebben ook nieuwe auto’s onze aandacht. Het zal niemand zijn ontgaan dat
er steeds meer Chinese auto’s op de markt komen. Van de RDW leerden we dat van alle typegoedkeuringen voor voertuigen en onderdelen 75 procent uit Azië komt en Europa op bescheiden afstand volgt met 20 procent. Dit alles wordt veroorzaakt door steeds verdergaande automatisering en de daarmee verband houdende verandering in regelgeving.

Kortom, er staat ons op talrijke fronten heel veel nieuws te wachten. Nu al zin in!

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors