30 assistentiesystemen verplicht in auto’s vanaf 2022

Vanaf 2022 moeten nieuwe auto’s in de EU verplicht zijn uitgerust met zo’n 30 rijassistentiesystemen. Eén van die systemen is een controlesysteem dat verhindert dat je onder invloed van alcohol gaat rijden.

Tot de nieuwe assistentiesystemen die vanaf 2022 verplicht worden gesteld behoren ook rijstrookassistentie en snelheidsassistentie. Daarover zijn de onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-landen het met elkaar over eens geworden. Vorig jaar had de Europese Commissie al een voorstel in deze richting gedaan. Hiermee moet de weg naar autonoom rijden worden vrijgemaakt en het aantal verkeersdoden zou er significant door moeten dalen.

De assistentiesystemen worden niet alleen verplicht gesteld op nieuwe personenauto’s, ook vrachtauto’s moeten zulke voorzieningen hebben. Bij trucks gaat het bijvoorbeeld ook over sensoren die voetgangers en fietsers in de dode hoek moeten signaleren. In nieuwe ontworpen auto’s moeten de rijassistentiesystemen vanaf 2022 standaard worden geleverd, zo liet het Europees Parlement weten. Vanaf 2024 moeten alle nieuwe auto’s ermee zijn uitgerust.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors