Bezoekers

008733
Bezoekers vandaag : 7
Gisteren : 1131

A-Ford Club Nederland

De meeste merkenclubs richten zich op de liefhebbers van auto’s van na de Tweede Wereldoorlog. Maar de meeste leden van de op één na oudste oldtimerclub van ons land hebben een vooroorlogse auto. We hebben het over de A-Ford Club Nederland.

De vorig jaar tot de Vriendenclubs van de KNAC toegetreden A-Ford Club Nederland, viert op 13 mei 2016 het 60-jarig bestaan. De landelijk opererende club is opgericht voor en door eigenaren van de Ford Model A, die van 1927 tot en met 1932 werd gebouwd. In de loop der jaren is het ook
voor eigenaren van een T-Ford, die gebouwd werd tussen 1908 en 1927, de Ford B (1932-1934) en de Ford V8 (1932-1948) mogelijk geworden om lid te worden. Deze leden worden geregistreerd in een apart bestand, maar in totaal gaat het om bijna 700 leden. En die hebben een hechte band, waarbij gezelligheid voorop staat, zo benadrukt secretaris Jan Bannink.

Eenvoudig en probleemloos

De Fords die toegelaten worden tot de club beschikken over een technisch eenvoudige en probleemloze constructie. Bovendien is er een goede en complete onderdelenvoorziening en zijn onderhoud en restauraties prima zelf uit te voeren. Met technische problemen kunnen leden terecht binnen de club, want er zijn meerdere technische coördinatoren.

De A-Ford Club Nederland is een zeer actieve club die elk jaar zo’n 20 ritten voor de leden organiseert. De jaarvergadering wordt traditioneel vooraf- gegaan door een onderdelenmarkt. In de winter is de club actief met technische middagen, met soms een apart programma voor de partners.

Eigen website

De A-Ford Club Nederland geeft zes keer per jaar een magazine uit, het A-Ford Journaal, dat door de enthousiaste leden onder meer wordt gevuld met technische informatie, clubinformatie, uitnodigingen, ritverslagen en aanbiedingen van vooroorlogse Fords en onderdelen. Daarnaast heeft de club een eigen website, die opvallend veel buitenlandse bezoekers trekt. Blijkbaar heeft de A-Ford Club Nederland ook buiten de landsgrenzen een uitstekende reputatie.

Website: www.A-Ford.nl
Lid worden: bit.ly/1xVugA9

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors